Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

God økonomi​

Alternativ energi​

Trykekspansionsbeholder til dit fyr

Hos Energiservice A/S tilbyder vi montering af en trykekspansionsbeholder for kunder i blandt andet Rødovre, Vanløse og hele København samt hele Sjælland og i Sønderjylland, hvor vi også har en afdeling.

Hvad er en trykekspansionsbeholder?

En trykekspansionsbeholder er en lukket beholder, hvor der sidder en membran inde i stålbeholderen. Mellem stålbeholderen og membranen er der kvælstof.

Når vandet i en trykekspansionsbeholder bliver varmt, udvider vandvolumen sig.

Det varme vand bliver skubbet ind i membranen, som forhindrer vandet i at komme ud af beholderen. På denne måde kan vandet udvide sig, uden der sker noget.

Hvor stor skal en trykekspansionsbeholder være?

En trykekspansionsbeholders størrelse afhænger af, hvor mange liter vand der er i systemet. En god tommelfingerregel er, at vand udvider sig ca. 5-8 %, når det bliver varmet op.

Læg desuden 3-5 % ekstra til størrelsen til din ekspansionsbeholder - så er du på den sikre side. Så bliver den heller ikke tømt, hver gang vandet varmes op.

Eksempel:

Mængde på akkumuleringsvand: 1.000 liter

Mængde af vand i det eksisterende anlæg: 300 liter

Samlet vandmængde: 1.300 liter

5-8 % af 1.300 liter = 91 liter

Du har dermed brug for en ekspansionsbeholder på 100 liter.

Nye contra ældre beholdere

Med en moderne trykekspansionsbeholder har man den fordel, at vandet cirkulerer i et lukket system. En ekspansionsbeholder af ældre type kan være åben. Det giver vandet mulighed for at optage ilt fra luften, hvilket kan give tæringsproblemer.


Udskiftning af din trykekspansionsbeholder

En trykekspansionsbeholder holder ikke evigt. Den skal derfor med jævne mellemrum tjekkes - eventuelt i forbindelse med service af fyret. Hvis der til stadighed skal fyldes vand på et anlæg med en ellers korrekt dimensioneret ekspansionsbeholder, skyldes det oftere, at ekspansionsbeholderen ikke længere fungerer efter hensigten (utæt membran), end at det øvrige anlæg er utæt.


Vores energiteknikere kan måle, om din trykekspansionsbeholder er utæt, og vi kan også efterfylde den med kvælstof. Dette gør vi typisk i forbindelse med service på fyret. Efter efterfyldning med kvælstof skal trykekspansionsbeholderen gerne holde trykket. Gør den ikke det, bør den udskiftes.


Kontakt os og hør mere om dine muligheder

Kontakt os på telefon 70 22 55 32 eller e-mail info@energi-service.dk hvis du vil høre mere om udskiftning af din trykekspansionsbeholder eller bestil tid for udskiftning.

Vi står klar med en attraktiv pris. 

Energiservice A/S | Valhøjs Allé 160 - 2610 Rødovre | Telefon: 70 22 55 32 | E-mail: info@energi-service.dk